« terug naar vorige pagina

Medicijnautomaat

De medicijnautomaat is een service waarmee u zelf uw medicijnen eenvoudig en op elk gewenst tijdstip kunt ophalen, zonder tussenkomst van één van onze apotheekmedewerkers.


Wat houdt deze service in?
Allereerst dient u zichzelf aan te melden voor het gebruik van de medicijnautomaat. Zodra wij uw recept hebben verwerkt, plaatsen we de medicijnen in de medicijnautomaat. U ontvangt vervolgens een bericht per e-mail met daarin een afhaalcode. U kunt op elk moment van de dag uw bestelling ophalen. Dit kan dus 24 uur per dag en zeven dagen per week. Tijdens openingstijden van de apotheek kunt u de medicijnautomaat zowel binnen in de apotheek als van buitenaf gebruiken. Buiten openingstijden van de apotheek kunt u de medicijnautomaat alleen van buitenaf bedienen.

Hoe lang blijven mijn medicijnen in de medicijnautomaat liggen?
Nadat u een bericht per e-mail hebt ontvangen, kunt u uw medicijnen afhalen. U heeft hiervoor 3 dagen de tijd. Wanneer u niet binnen deze drie dagen uw medicijnen afhaalt, ontvangt u een herinnering van ons waarna u nog vier dagen de tijd hebt om uw bestelling af te halen. Daarna worden de medicijnen uit de automaat gehaald, maar kunt u uiteraard uw bestelling nog steeds ophalen aan de balie in de apotheek.

Kunnen alle medicijnen in de automaat?
Grote verpakkingen, zoals medische hulpmiddelen en gekoelde producten, kunnen helaas niet in de medicijnautomaat.

Voor medicijnen die wij niet rechtstreeks kunnen declareren bij uw verzekeraar, zal er een factuur worden bijgevoegd. Deze factuur kunt u betalen onder vermelding van uw klantnummer en factuurnummer (deze gegevens staan op de factuur vermeld). Ook kunt u gebruik maken van een automatische incasso.


Hoe werkt de medicijnautomaat?

 

Stap 1: u ontvangt een afhaalcode
Zodra wij uw recept hebben verwerkt, plaatsen wij de medicijnen in de medicijnautomaat. U ontvangt vervolgens een e-mail met een unieke afhaalcode. Met deze afhaalcode kunt u, in combinatie met uw geboortedatum, uw medicijnen afhalen uit de medicijnautomaat.

Stap 2: invoeren afhaalcode
Voer de code in die u per e-mail heeft ontvangen. Druk vervolgens op de knop OK om de code te bevestigen.

Stap 3: invoeren geboortedatum
Voer de dag en maand van uw geboortedatum in ter controle en druk op de knop OK om dit te bevestigen.
LET OP: elke dag van de maand heeft een eigen vakje. Voorbeeld: bent u jarig op de 15e, dan drukt u op de 15 in plaats van op de 1 en 5.

Stap 4: uitgifte
U krijgt een melding met het aantal vakken waarin een zakje voor u klaarligt. Druk op de knop OK om de uitgifte per vak te starten. Het deurtje waarachter uw bestelling ligt opent vanzelf. U kunt uw bestelling vervolgens pakken en het deurtje sluit automatisch. Wanneer uw bestelling niet in één vakje past, maar in twee vakjes ligt, opent zich nogmaals een deurtje. Dit wordt aangegeven in het scherm.

 


Klik hier om aan te melden voor de medicijnautomaat in Spanbroek

Klik hier om u aan te melden voor de medicijnautomaat in Obdam

Wij helpen u graag