« terug naar vorige pagina

Buddy Zorg

Als cliënten te horen krijgen dat zij een ernstige ziekte hebben, waar zij niet meer van kunnen genezen, staat hun wereld op zijn kop. Vaak hebben deze cliënten veel (nieuwe) medicijnen nodig. Deze medicatie kan soms leiden tot onduidelijkheid en onzekerheid. Ons apotheekteam vindt het belangrijk om op een goede, integere en betrokken wijze deze cliënten en hun naasten te begeleiden.

We werken hiervoor met 3 apotheekbuddy teams. Elk team bestaat uit één apotheker en één apothekersassistente, die samen de hele week bereikbaar zijn. Het toegewezen buddy team is het vaste aanspreekpunt en zij kennen de ziektegeschiedenis van de cliënt. Het buddy team denkt met de cliënt mee en overlegt met andere zorgverleners om met elkaar de best mogelijke zorg te kunnen verlenen.


Buddy team 1:

Klik hier om dit team een bericht te sturen


Buddy team 2:

Klik hier om dit team een bericht te sturen


Buddy team 3:

Klik hier om dit team een bericht te sturen

Belangrijke gegevens:
Telefoonnummer apotheek: 0226-352886

Email apotheek: algemeen@apotheekwestfriesland.nl

 


Wat kan buddyzorg bieden?
De apotheekbuddy’s hebben extra kennis op het gebied van wondverzorging, incontinentie, drinkvoeding, mondverzorging, pijnbestrijding, misselijkheid en slikproblemen.

Door regelmatig contact met de cliënt, zijn naasten en de huisarts blijven we op de hoogte van het ziekteverloop. Zo kunnen we ook meedenken en anticiperen op problemen.

Herhaalrecepten
Herhaalmedicatie kan de cliënt aanvragen zoals hij het gewend was (bijvoorbeeld via herhaallijn huisarts), óf door contact op te nemen met zijn apotheekbuddy’s. Dit kan gedurende de hele werkdag. De apotheekbuddy zal vervolgens met de huisarts overleggen en de herhaalmedicatie verder afhandelen.

Bezorging
Op werkdagen bezorgt Apotheek West Friesland volgens vaste bezorgroutes. Maar indien er sprake is van spoed, dan zullen we zorg dragen dat de bestelling zo snel mogelijk bezorgd wordt. Ook hiervoor kan de cliënt contact opnemen met zijn apotheekbuddy’s.

Wij helpen u graag