« terug naar vorige pagina

Parkinsonbuddy

Als cliënten te horen krijgen dat zij de ziekte van Parkinson hebben, waar zij niet meer van kunnen genezen, staat hun wereld op zijn kop. Vaak hebben deze cliënten veel (nieuwe) medicijnen nodig met veel verschillende innamemomenten. Deze medicatie kan soms leiden tot onduidelijkheid en onzekerheid. Ons apotheekteam vindt het belangrijk om op een goede, integere en betrokken wijze deze cliënten en hun naasten te begeleiden.

We werken hiervoor met een apotheekbuddy team. Dit team bestaat uit één apotheker en één apothekersassistente. Het buddy team is het vaste aanspreekpunt en zij kennen de ziektegeschiedenis van de cliënt.


Buddy team

Klik hier om dit team een bericht te sturen

Belangrijke gegevens:
Telefoonnummer apotheek: 0226-352886

Email apotheek: algemeen@apotheekwestfriesland.nl


Specialistische zorg
De apotheekbuddy’s hebben extra kennis op het gebied van de ziekte van Parkinson, incontinentie, drinkvoeding, pijnbestrijding, bestrijding misselijkheid en slikproblemen.
Door contact met u en/of uw vertegenwoordiger en uw huisarts, parkinsonverpleegkundige of specialist blijven we op de hoogte van uw ziekte verloop. Zo kunnen we ook meedenken en anticiperen op problemen.

Herhaalrecepten
Herhaalmedicatie kunt u aanvragen zoals u het gewend was (bijvoorbeeld via herhaallijn huisarts), óf door contact op te nemen met uw apotheekbuddy’s. Dit kan gedurende de hele week. Uw apotheekbuddy zal vervolgens met uw arts overleggen en de herhaalmedicatie verder afhandelen.

Bezorging
Op werkdagen bezorgt Apotheek West Friesland volgens vaste bezorgroutes. Maar indien er sprake is van spoed, dan zullen we zorg dragen dat u de bestelling zo snel mogelijk in huis heeft. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met uw apotheekbuddy’s.


Wilt u gebruik maken van onze Parkinsonbuddy?
Klik hier om aan te melden

Wij helpen u graag