« terug naar vorige pagina

Reizigersvaccinatie

Uw mooie reis is geboekt, de voorpret kan beginnen! Heeft u ook aan uw vaccinaties gedacht? Wanneer u een verre reis gaat maken, zijn er vaak reizigersvaccinaties en medicijnen tegen malaria nodig. Wij adviseren u, het liefst 6 weken voor vertrek, een reizigersadvies te laten maken.

Apotheek West Friesland en Apotheek Obdam hebben samen met de huisartsen in de omgeving afgesproken dat dokter Zwaan van huisartsenpraktijk Abbekerk/ Twisk een deskundig reizigersadvies voor u op maat kan maken. Dokter Zwaan is geregistreerd in het LCR Kwaliteitsregister, wat betekent dat zij voldoet aan de aan de LCR kwaliteitsvereisten. Zij is ook bevoegd om gele koorts vaccinaties toe te dienen.

Via onderstaande link kunt u een intakeformulier invullen. Dokter Zwaan gebruikt dit formulier om het reisadvies voor te bereiden. Er wordt gekeken naar de reisgegevens en ook naar uw medicatiegebruik en uw medische voorgeschiedenis. In het reizigersadvies wordt u verteld welke vaccinaties of antimalaria medicatie u nodig heeft. Bovendien wordt er ook informatie gegeven over andere aspecten van het reizen die van belang zijn voor een veilige en gezonde reis. Hieronder vindt u een indicatie van de kosten van het reizigersadvies en de verschillende vaccinaties. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u voor vergoeding in aanmerking komen.

Klik hier voor het intakeformulier


Kosten van het reizigersadvies (indicatie, exclusief vaccinaties/medicijnen):

Consult volwassene €20
Consult tot 16 jaar €12,50
Lang consult €35
Vervolgconsult €12,50
Vaccinatiepaspoort €3,50

Kosten vaccinaties (indicatie)

DTP €17
Hepatitis A* €42
Hepatitis A kind* €30
Hepatitis A/B kind* €47
Hepatitis A/B volwassene* €47
Buiktyfus €25
Gele koorts €30

*eventueel meerdere vaccinaties nodig


Medicijnen mee naar het buitenland

Als u op reis gaat en medicijnen meeneemt, is het verstandig u goed voor te bereiden.

Meer informatie

Wij helpen u graag